Hormonen in Balans Programma + Laboratoriumtesten

BINNEN DIT PROGRAMMA ONTVANG JE 3 LABORATORIUMTESTEN OM EEN COMPLEET BEELD TE KRIJGEN VAN DE GEZONDHEIDSTOESTAND VAN JOUW LICHAAM. IK ZAL JE TIJDENS DIT PROGRAMMA PERSOONLIJK BEGELEIDEN EN COACHEN MET ALS DOEL JOUW GEZONDHEIDSDOELSTELLING TE BEREIKEN.

Ondanks COVID-19 is het laboratorium nog steeds open, waardoor alle onderzoeken gewoon door kunnen gaan.

Je ontvangt de volgende testen:

 • Voedselintolerantietest a.d.h.v. bloed

Met de voedselintolerantie test wordt je getest op 90 verschillende voedingsmiddelen. Op deze manier kun je vaststellen of je reageert op 1 of meerdere producten. Klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, duizeligheid, hoofdpijn en huidproblemen kunnen hierop wijzen. Ook als je nu (nog) geen klachten hebt kan er sprake zijn van voedselintoleranties.

 • Hormoonprofiel-onderzoek a.d.h.v. speeksel

In dit onderzoek worden de hormonen oestradiol, progesteron, testosteron en DHEA gemeten in speeksel. Een verstoorde balans tussen deze hormonen kan de oorzaak zijn van verscheidene klachten als vermoeidheid, vruchtbaarheidsproblemen, prikkelbare darm syndroom, PMS-klachten en overgangsproblemen. Dit onderzoek is er in een variant voor vrouwen en voor mannen.

 • Darmonderzoek a.d.h.v. fecesmateriaal

Dit onderzoek geeft informatie over de samenstelling van de bacteriën die in de darmen aanwezig zijn, of er schimmels en/of gisten zijn en of er spijsverteringsproblemen zijn. Het geeft een goed overzicht van de algemene gezondheidstoestand van de darmen. Dit onderzoek wordt gedaan aan de hand van fecesmateriaal.

Bijgesloten bij iedere test bevindt zich een duidelijke gebruiksaanwijzing, waardoor je thuis veilig het testmateriaal kunt verzamelen. Het materiaal kun je vervolgens zelf opsturen naar het laboratorium. Zodra de onderzoeksresultaten binnen zijn ontvang ik als jouw therapeut de uitslagen. Uiteraard zal ik deze aan je doorsturen.

Klik hier voor meer informatie over deze onderzoeken.

Nadat jij je hebt aangemeld voor het programma zal ik je de testkits voor de 3 laboratoriumtesten (voedselintolerantietest, hormoonprofiel, darmonderzoek) toesturen. Daarnaast ontvang je van mij per mail een anamnese (uitgebreide vragenlijst). Aan de hand van jouw antwoorden kan ik een online hormoon analyse / symptomen analyse uitvoeren. De onderzoeksresultaten in combinatie met de online hormoon analyse vormen de basis voor het opstellen van jouw persoonlijke adviesplan.

In jouw persoonlijke adviesplan krijg je inzicht in:

 1. Welke (hormonale) disbalansen mogelijk bij jou aanwezig zijn
 2. Welke voeding je wel kunt eten
 3. Welke voeding je met mate zou moeten eten
 4. Welke voeding je nu beter kan vermijden
 5. Een voorbeeld van hoe jouw voedingspatroon er uit zou kunnen zien
 6. Vervangingssuggesties voor hetgeen je nu eet, indien nodig
 7. De supplementen (optioneel) die jouw lichaam nu ondersteunen
 8. Hoe je beter met stress om kan gaan, indien nodig
 9. Hoe je jouw slaap kunt verbeteren, indien nodig
 10. Welke vorm van beweging voor jouw lichaam op dit moment het beste is

Zodra ik jouw adviesplan heb afgerond zal ik je die toesturen per mail, zodat je die alvast kunt inzien. Aansluitend plannen we jouw eerste consult in. Tijdens dit eerste consult gaan we kijken hoe je een goede start kunt maken met de adviezen uit jouw adviesplan. Het is mogelijk om een telefonisch of Zoom consult in te plannen of een consult in mijn praktijk in Amsterdam.

Na ongeveer 4-6 weken vindt jouw tweede consult plaats. Tijdens deze sessie gaan we kijken naar de stappen die je naar aanleiding van jouw adviesplan hebt gezet, wat er goed gaat en wat er nog beter kan. De focus ligt op het doorbreken van oude gewoontes en het integreren van nieuwe patronen in jouw levensstijl. Aan het einde van het consult stellen we nieuwe actiepunten op.

Na ongeveer weer zo'n 6-8 weken vindt jouw derde consult plaats en gaan we de puntjes op de i zetten. Je adviesplan zal indien nodig worden aangepast, zodat het voor jou duidelijk is hoe verder te gaan na dit programma.

Mocht je het fijn vinden om wat langere tijd tussen de consulten te laten dan is dat geen probleem. Indien je tussentijds een vraag hebt dan mag je die uiteraard naar mij op de mail zetten. Deze zal ik zo spoedig en goed mogelijk voor je beantwoorden.

Prijs: € 1.297,00

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging MBOG. De 3 consulten in dit programma vallen onder orthomoleculaire geneeskunde en komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars.

Heb je vragen over dit programma en/of ontvang je liever een aparte factuur voor de consulten om in te dienen bij je zorgverzekeraar? Neem dan persoonlijk contact met mij op via: info@karlijnhoebe.nl

 

Scroll naar top