”Wat kan ik eten als lunch in plaats van brood?” Deze vraag krijg ik met regelmaat. We willen het liefste een beetje gezond lunchen, maar het moet wel makkelijk zijn én ook nog eens handig om mee te nemen. Een uitdaging? Valt mee. Van deze bietenwraps kun je in korte tijd meerdere in één keer maken en zijn makkelijk mee te nemen. In dit recept heb ik ze belegd met forel, maar ze zijn ook bijvoorbeeld heerlijk met geitenkaas, avocado of hummus!
Wat heb je nodig? (voor 1 wrap)
- 1 ei (eiwitten voor een langer verzadigd gevoel)
- 50 gram havermout (rijk aan vezels voor een goede spijsvertering en langer verzadigd gevoel)
- 100 ml bietensap (voor een gezonde bloeddruk)
- paar druppels citroen- of limoensap (vit C voor een sterk immuunsysteem)
- tl mierikswortel of mosterd (verhoogt de stofwisseling)
- 1 tl mayonaise – kies voor zelfgemaakte of suikervrije mayonaise!
- 20 gram rucola (vezels voor een goede spijsvertering)
- 100 gram gerookte forel (omega 3 werkt ontstekingsremmend)
- snufje zout (zeezout of himalayazout zit bomvol belangrijke mineralen)
- snufje zwarte peper (verbetert de opname van vitamines en mineralen)
- 1 tl kokosolie om in te bakken (ontstekingsremmende en antibacteriële werking)
Keukenbenodigdheden:
- blender of mixer
- grote koekenpan
Hoe ga je te werk?
- Doe het ei met de havermout, het bietensap en wat zout en peper in de blender en mix tot een glad beslag. Verwarm ondertussen in een koekenpan een klein beetje kokosolie.
- Doe het beslag in de pan en bak de wrap aan beide kanten lichtbruin.
- Mix in een klein kommetje de mayonaise en mierikswortel met een paar druppels citroen- of limoensap.
- Bestrijk de wrap met het sausje en leg hier vervolgens de rucola en tot slot de forel bovenop.
- Rol de wrap voorzichtig op en zet eventueel vast met een (saté)prikker.
Geniet ervan!
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!