Boekweit Banaan Pannenkoekjes

Pannenkoeken! Als kind was ik er al gek op en persoonlijk zou ik ze nog steeds iedere dag kunnen eten. Variatie blijft het toverwoord maar deze pannenkoekjes op basis van boekweit en banaan maak ik toch zeker één keer in de week om mijn dag mee te beginnen. Boekweitpannenkoekjes zijn een gezond alternatief voor de ‘gewone’ pannenkoek omdat boekweit geen gluten bevat en daarnaast een stabiliserend effect heeft op je bloedsuikerspiegel. Je zal merken dat je veel langer verzadigd blijft!

Wat heb je nodig? (8-10 pannenkoekjes – 2 a 3 personen)

  • 2 rijpe bananen (kalium voor een gezonde bloeddruk)
  • 200 gram boekweitmeel (chiro-inositol voor een stabiele bloedsuikerspiegel)
  • 4 eieren (eiwitten voor de spieropbouw en een langer verzadigd gevoel)
  • 200 ml water
  • 1 el kaneel (stabiliseert de bloedsuikerspiegel waardoor zoetbehoefte afneemt)
  • 1 el (wijnsteen)bakpoeder (natuurlijke healthy bakpoeder)
  • snufje himalaya- of zeezout (bomvol belangrijke mineralen)
  • 2 el kokosolie om in te bakken (antibacterieel en ontstekingsremmend)

Optioneel:

  • handje paranoten (bevat selenium voor een goede stofwisseling)
  • 1 el honing (ontstekingsremmend en antibacterieel)
  • 1 el cacao nibs (magnesium voor een gezond zenuwstelsel)

Hoe ga je te werk?

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de kokosolie) in een blender of mix met een (staaf)mixer tot een glad beslag.
  2. Verhit een klein beetje kokosolie in een klein koekenpannetje en doe hierin ongeveer 1/8ste (3 el) van het beslag. Bak het pannenkoekje aan beide kanten bruin en leg deze vervolgens op een bord. Herhaal dit tot het beslag op is. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om een grotere koekenpan te pakken en daar tegelijkertijd meerdere kleine pannenkoekjes in te bakken. Scheelt weer tijd 😉
  3. Garneer de pannenkoekjes met een paar plakjes banaan en wat honing. Extra lekker is om het geheel te besprenkelen met wat gehakte paranoten en pure cacao nibs.

TIP! Heb je nog wat pannenkoekjes over? Je kan ze prima in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Lekker en makkelijk om mee te nemen als tussendoortje!

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen