Boekweitwrap met Pompoen en Geitenkaas

De combinatie van pompoen geitenkaas en vijgen vind ik echt te lekker! De pompoen en vijgen maken dit gerecht een beetje zoet met de hartige geitenkaas als tegenhanger. Je kan deze wrap prima eten als ontbijt, lunch of avondmaaltijd, ook al smaakt het bijna als een toetje! 

Voordeel: Als je van jezelf weet dat je darmen niet goed reageren op tarwe is boekweit een prima alternatief!

Wat heb je nodig? (voor 2 wraps – maak 1 a 2 wraps per persoon):

  • 100 gram boekweitmeel – glutenvrij! (vezels voor een goede spijsvertering)
  • 2 eieren (eiwitten voor spieropbouw en langer verzadigd gevoel)
  • snufje zeezout (bomvol belangrijke mineralen)
  • 100 ml water
  • 200 gram pompoen (L-tryptofaan voor een goede nachtrust)
  • 3 gedroogde vijgen (vezels voor een goede spijsvertering)
  • 40 gram spinazie (voor gezonde botten, ondersteunt het immuunsysteem)
  • 2 plakken geitenkaas (over het algemeen beter te verteren voor de darmen dan kaas van koemelk)
  • 2 el kokosolie om in te bakken (antibacterieel en ontstekingsremmend)

Keukenbenodigdheden:

  • blender of mixer
  • oven + bakplaat
  • paar sateprikkers

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijdt de pompoen in dunne schijfjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de schijfjes pompoen met een snufje zout en zet voor 15 minuten in de oven.
  2. Maak ondertussen een beslag van het boekweitmeel, eieren, water en een snufje zout door alle ingrediënten goed te mixen of in een blender te doen. Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan en doe de helft van het beslag direct na het blenden/mixen in de pan. Draai na een paar minuten de wrap om en bak de andere kant bruin. Maak op dezelfde manier een tweede wrap.
  3. Snijd de vijgen in kleine stukjes. Verdeel de spinazie, de schijfjes pompoen en de stukjes vijg over de wraps. Rol de wraps op en zet vast met de sateprikkers.
  4. Snijd de plakken geitenkaas in strookjes en beleg hier de wraps mee.
  5. Leg beide wraps op een bakplaat en doe deze voor ongeveer 10 minuten terug in de oven. Haal de wraps uit de oven als de geitenkaas mooi goudbruin is geworden.

Laat me weten hoe het je smaakt!

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!

 

Zet nu de eerste stap naar meer balans en gezondheid in je leven!

Vul hieronder je naam & e-mailadres in en ontvang mijn gezonde boodschappenlijst.

Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top