Boerenkool met Kip en Pastinaak

Boerenkool is een echte superfood van eigen bodem en in Amerika razend populair. De groente kan je op tal van manieren verwerken, denk aan boerenkoolstamppot, boerenkoolsoep, boerenkoolchips of in dit wokgerecht met kip en pastinaak! Boerenkool is zo gezond omdat het rijk is aan vitaminen, mineralen, vezels en andere essentiële voedingsstoffen. Naast vitamine A, C, B1 en B2, en ijzer is boerenkool ook een hele goede bron van calcium. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je dus niet persé zuivelproducten te eten om aan je calcium te komen. 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen):

  • 200 gram boerenkool – (vezels voor een goede spijsvertering en calcium voor sterke botten)
  • 200 gram biologische kipfilet – (eiwitten voor een langer verzadigd gevoel en opbouw van de spiermassa)
  • 1 zoete puntpaprika – (vit C voor een sterk immuunsysteem)
  • 2 pastinaken – (vit C voor een sterk immuunsysteem)
  • 1 rood uitje – (helpt tegen verkoudheid)
  • 1 tl tijm – vers of gedroogd – (geeft verlichting bij maagklachten en hoesten)
  • 2 el pijnboompitten – (pinoleenzuur vermindert hongergevoel)
  • 1 el kokosolie – om in te bakken – (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
  • snufje Himalaysa of Keltisch zeezout – (bomvol belangrijke mineralen)

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie – (vitamine E voor een mooie huid)
  • 1 el balsamicoazijn – (bevordert de spijsvertering)
  • 1 tl mosterd – (verhoogt de stofwisseling)
  • 1 tl honing – (antibacteriële en schimmelwerende werking)

Keukenbenodigdheden:

  • oven + bakplaat
  • wok
  • kleine koekenpan

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de pastinaken, snijd deze in dunne plakjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de plakjes pastinaak met een klein beetje zout en zet voor 20 minuten in de oven. Draai de plakjes halverwege even om, zodat ze mooi krokant worden.
  2. Snipper het uitje en snijd de paprika en de kipfilet in stukjes.
  3. Verhit in een wok 1 el kokosolie en fruit het uitje hier kort in aan. Voeg vervolgens de kipfilet toe met een snufje zout en bak deze goudbruin.
  4. Voeg de stukjes paprika en boerenkool toe aan de kip. Bak alles nog even goed door op hoog vuur voor 2-3 minuten. Blijf lekker wokken!
  5. Rooster de pijnboompitten in een kleine koekenpan, zonder boter of olie.
  6. Maak een eenvoudige dressing door de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en honing goed door elkaar te mengen.
  7. Schep de inhoud van de wok in 2 diepe borden en verdeel de plakjes pastinaak hierover heen. Schenk tot slot de dressing eroverheen en besprenkel met de pijnboompitten.

Geniet ze!

TIP! Dit gerecht smaakt koud ook lekker. Maak een extra grote hoeveelheid en neem het de dag erna mee voor de lunch. Ben je snel klaar!

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid! 

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen