Citroencake

Deze citroencake is suiker- lactose en glutenvrij en heerlijk fris van smaak. Een ideaal receptje voor in de zomer! Persoonlijk ben ik gek op citroenen. Ik drink water met citroen, verwerk het in m’n dressings en zo ook in deze citroencake. Dit niet alleen vanwege de heerlijke friszure smaak, maar ook omdat ik weet dat citroenen bomvol gezonde voedingsstoffen zitten. Deze vitaminebommetjes dragen op die manier bij aan een sterk immuunsysteem, een mooie huid, meer energie en werken ook nog eens ontgiftend voor je lichaam! 

Wat heb je nodig? 

  • 250 gram boekweit- of rijstmeel (glutenvrij, rijk aan vezels voor een goede spijsvertering)
  • 4 eieren (eiwitten voor een langer verzadigd gevoel en spieropbouw)
  • 2 citroenen (werkt ontgiftend voor de lever, sterk immuunsysteem, mooie huid)
  • 6 el kokosolie (werkt ontstekingsremmend en antibacterieel)
  • 6 el honing (antibacteriële werking)
  • 40 gram kokosschaafsel (rijk aan vezels voor een goede spijsvertering)
  • 1 el wijnsteenbakpoeder (natuurlijke bakpoeder)
  • ½ tl vanillepoeder – van 1 stokje (antibacteriële werking)
  • snufje himalaya- of zeezout (bomvol belangrijke mineralen)

Keukenbenodigdheden:

  • mixer + kom
  • cakevorm

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de over voor op 170ºC. Zet een cakevorm klaar en vet deze zo nodig in met kokosolie.
  2. Was de citroenen en rasp de schil boven een kom. Pers vervolgens het sap van de citroenen uit en voeg deze bij de rasp.
  3. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de kom en mix het geheel totdat er een glad beslag ontstaat. Houdt de helft van de kokosrasp achter de hand voor de garnering.
  4. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak de cake in 40 minuten in de oven 170ºC gaar.
  5. Haal de citroencake uit de oven en laat deze afkoelen. Haal de afgekoelde cake uit de vorm, smeer deze in met wat kokosolie of honing en bestrooi vervolgens met de rest van het kokosschaafsel.

Snijd een lekker plak af en smul ze!

TIP: Luchtdicht verpakt, of verpakt in aluminium folie kan je deze cake ongeveer 5 dagen bewaren. Je kan er ook voor kiezen om hem in te vriezen. Neem een plakje mee naar je werk, zo heb je een voedzaam en gezond tussendoortje voor tijdens de koffiepauze.

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid en energie!

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen