Deze noodles zijn niet op basis van tarwe of rijst, maar maak je met courgette. Zeker net zo lekker (of lekkerder) en zo krijg je heel makkelijk ook nog eens een extra portie groente binnen. Daarnaast zit dit gerecht vol met weerstand verhogende producten om je immuunsysteem een handje te helpen. Je zet deze Courgette Noodles met Garnalen in slecht 20 minuten op tafel!
Wat heb je nodig? (voor 2 personen):
- 1 grote of 2 kleine courgettes – (vit C voor een sterk immuunsysteem)
- 150 gram garnalen – (astaxanthine tegen huidveroudering en zink voor een sterk immuunsysteem)
- 1 zoete puntpaprika – (vit C voor een sterk immuunsysteem)
- 100 gram shiitake – (immuunsysteem booster!)
- 1 klein uitje fijngehakt – (helpt tegen verkoudheid)
- 2 teentjes knoflook fijngehakt – (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
- 3 cm gemberwortel – (rustgevend voor maag en darmen)
- ½ rode peper – (verhoogt de stofwisseling)
- sap van een ½ limoen – (ontgiftend voor de lever)
- 2 el sojasaus – (gefermenteerde sojabonen zijn gezonder)
- ½ tl sesamolie – (vit E voor een mooie huid)
- 1 el kokosolie – om in te bakken – (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
- 1 handje koriander – (ontgiftende werking)
Keukenbenodigdheden:
- Spiraalsnijder
- Staafmixer of blender
- Grote wok
Hoe ga je te werk?
- Was de courgette en maak er vervolgens dunne slierten van met de spiraalsnijder. Was ook de rode paprika en maak de shiitake schoon met een handdoek of keukenpapiertje. Snijd de paprika en shiitake in reepjes. Zet de courgette, paprika en shiitake aan de kant voor later.
- Snipper het uitje en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit in een wok 1 el kokosolie en bak deze 4 ingrediënten hier voor 1-2 minuten in aan.
- Voeg vervolgens de garnalen met de shiitake en de rode paprika toe. Zodra de garnalen mooi roze van kleur zijn kan je de courgette noodles toevoegen. Bak alles nog even goed door op hoog vuur voor 2-3 minuten. Blijf lekker wokken!
- Maak een eenvoudige dressing van het limoensap, sojasaus en sesamolie door dit goed door elkaar te mengen.
- Schep de inhoud van de pan in 2 diepe borden en schenk de dressing hierover heen. Maak het gerecht af door er wat fijngesneden koriander overheen te strooien.
Geniet ze!
TIP! Dit gerecht smaakt koud ook lekker. Maak een extra grote hoeveelheid en neem het de dag erna mee voor de lunch. Ben je snel klaar!
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!