Deze courgettekoeken zijn supermakkelijk en snel klaar te maken, omdat je voor het beslag simpelweg alle ingrediënten tegelijk in de blender kan gooien. Eet ze samen met een salade en je hebt een volledige maaltijd. Zelf vind ik ze ook heerlijk als ontbijt of als verzadigend hapje tussendoor, zowel koud als warm!
Wat heb je nodig? (voor 3 courgette koeken)
- ½ courgette (vit A voor goede ogen)
- 3 eieren (eiwitten voor een langer verzadigd gevoel en spieropbouw)
- 1 klein rood uitje (helpt tegen verkoudheid)
- 3 el boekweit- of rijstmeel (glutenvrij, rijk aan vezels voor een goede spijsvertering)
- 1 tl paprikapoeder (vit C voor een sterk immuunsysteem)
- 1 tl Italiaanse kruiden (goed voor darmen, ogen, hart- en bloedvaten)
- snufje cayennepeper (verhoogt de stofwisseling)
- snufje himalaya- of zeezout (bomvol belangrijke mineralen)
- snufje zwarte peper (verbetert de opname van vitamines en mineralen)
- 1 tl kokosolie om in te bakken (werkt ontstekingsremmend en antibacterieel)
Keukenbenodigdheden:
- blender
- koekenpan
Hoe ga je te werk?
- Snijd de halve courgette en het uitje in stukjes. Doe deze samen met de rest van de ingrediënten in de blender totdat er een mooi dik beslag ontstaat.
- Verhit wat kokosolie in een grote koekenpan. Schep met een lepel 3 hoopjes van het beslag in de pan en strijk deze iets uit. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn.
Geniet ervan!
TIP: Maak meerdere courgette-koeken in één keer klaar. Je kan ze namelijk prima in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Lekker en makkelijk om mee te nemen als tussendoortje!
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid en energie!