Boerenkool is al een tijdje helemaal hot! De seizoensgroente is niet alleen in Nederland zeer populair, maar de afgelopen jaren ook booming in restaurants in New York. De ’trendy’ groente verkoopt men niet zo zeer in de vorm van een stamppot maar als boerenkoolchips, boerenkoolsoep, boerenkoolquiches etc. Niet zo gek want boerenkool is een supergezonde groente waar je eindeloos mee kunt combineren. Bijkomend voordeel is dat de vele vezels goed zijn voor je spijsvertering en bijdragen aan een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je langer verzadigd blijft en minder energiedipjes hebt. Ook ik gebruik boerenkool in deze tijd van het jaar volop, zoals in deze crispy salade. Supermakkelijk en je kan het combineren met wat jij lekker vindt!
Wat heb je nodig? (voor 1 portie)
- 150 gram boerenkool (vezels voor een goede spijsvertering, stabiele bloedsuikerspiegel)
- snufje himalaya- of zeezout (bomvol belangrijke mineralen)
- optioneel: paprikapoeder (vit C versterkt het immuunsysteem)
Keukenbenodigdheden:
- grote ovenschaal
Hoe ga je te werk?
- Verdeel de boerenkool over een grote ovenschaal en strooi er wat zout en eventueel wat paprikapoeder overheen. Je hebt geen olie nodig!
- Ze de schaal voor 20 minuten onderin een voorverwarmde oven van 150ºC. Hussel de boerenkool na 10 minuten even om. Let wel goed op dat de boerenkool niet verbrand.
- Haal de boerenkool uit de oven en maak de salade af met waar jij zin in hebt 🙂
TIP! Om van dit gerecht een volwaardige maaltijdsalade te maken zou ik je adviseren iets van eiwitten erbij te eten, zoals eieren, vlees, vis of gevogelte. Ben je vegetarisch/veganistisch? Probeer het dan eens met tempé.
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid en energie!