Frisse Munt Mocktail met Gember en Komkommer

Deze Munt Mocktail is verfrissend en heeft door de toevoeging van gember ook pit! Uiteraard alcoholvrij en ideaal om te drinken op een warme zomeravond. Aan de ingrediënten die je voor dit frisse drankje gebruikt hebben worden ook nog eens geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven.

Wat heb je nodig? (voor 2 grote glazen)

  • 500 ml koolzuurhoudend water (voor een goede vochthuishouding)
  • 2 limoenen (vit C voor een sterk immuunsysteem)
  • 2 handjes munt (helpt tegen misselijkheid)
  • 2 cm gemberwortel (rustgevend voor maag en darmen / verbetert de opname en verwerking van essentiële voedingsstoffen in het lichaam)
  • 6 schijfjes komkommer (vezels en water voor een goede spijsvertering)
  • 1 el honing (antibacteriële werking)

Hoe ga je te werk?

  1. Snijd de limoenen in vieren en de gember en komkommer in dunne schijfjes. Doe de partjes limoen, munt, gember en komkommer in een waterkan en stamp alle ingrediënten goed aan zodat de aroma’s vrijkomen.
  2. Voeg de honing en het koolzuurhoudend water toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel de Munt Mocktail over 2 glazen, rietje erin (vergeten op deze foto) en klaar!

Cheers!

TIP: Deze Munt Mocktail is ideaal om te serveren op een feestje! Maak simpelweg van te voren een aantal kannen klaar, maar schenk pas bij het serveren het koolzuurhoudend water erbij.

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid en energie!

Zet nu de eerste stap naar meer balans en gezondheid in je leven!

Vul hieronder je naam & e-mailadres in en ontvang mijn gezonde boodschappenlijst.

Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top