Gerookte Kip Salade met Frambozen en Pecannoten

Heb je weinig tijd maar wil je toch gezond eten? Deze Gerookte Kip Salade met Frambozen en Pecannoten zit bomvol antioxidanten, eiwitten en gezonde onverzadigde vetten en zet je binnen mum van tijd op tafel. De verrassende smaakcombinatie van gerookte kip, frambozen, pecannoten en basilicum is zeker de moeite waard om eens te proberen!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen):

  • 100 gram gemengde sla – (vezels bevorderen de spijsvertering)
  • 75 gram quinoa – (B-vitamines voor een gezond zenuwstelsel)
  • 200 gram gerookte kip – (eiwitten voor de spieropbouw en een langer verzadigd gevoel)
  • 1 avocado – (vit E en gezonde vetten voor een mooie huid)
  • 80 gram frambozen – (antioxidanten voor een mooie huid)
  • 30 gram pecannoten – (vit B en onverzadigde vetzuren goed voor hart en vaten)
  • 6 blaadjes basilicum – (vit A goed voor de ogen)
  • 3 eetlepels olijfolie -(omega-9 vetzuren goed voor hart en vaten)
  • 1 theelepel balsamicoazijn – (bevordert de spijsvertering)
  • snufje Himalaya-zout – (bomvol mineralen)
  • zwarte peper naar smaak – (bevordert de opname van mineralen)

Hoe ga je te werk?

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen.
  2. Verdeel de gemengde sla over 2 diepe borden en schep daarbovenop de quinoa.
  3. Snijd de gerookte kip in stukjes en de avocado in schijfjes. Verdeel de gerookte kip, avocado, frambozen en pecannoten over de borden.
  4. Snijd de basilicum in stukjes en maak hier een dressing van met olijfolie, balsmacioazijn, zout en peper. Schenk tot slot de dressing over de salade en je bent klaar!

Eet smakelijk!

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid! 

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen