Geroosterde Bloemkoolsoep

Deze winterse soep is heerlijk vol van smaak en kan je prima als maaltijdsoep eten! Ik vind het altijd fijn om in één keer een grote pan te maken. De dag erna smaakt de soep meestal nog lekkerder! Deze bloemkoolsoep zit vol met ingrediënten om je immuunsysteem een boost te geven.

Wat heb je nodig? (voor 1,5 liter soep) 

  • 1/2 bloemkool (versterkt het immuunsysteem)
  • 1 rode ui (helpt tegen verkoudheid)
  • 2 teentjes knoflook (antibacterieel en ontstekingsremmend)
  • 1 zoete aardappel (lage GI waardoor bloedsuikerspiegel beter in balans blijft)
  • 200 ml kokosmelk (antibacterieel)
  • 3 el kokosolie (antibacterieel en ontstekingsremmend)
  • 1/4 tl cayennepeper (verhoogt de stofwisseling)
  • 1 tl kurkuma (ontstekingsremmend)
  • 1 tl paprikapoeder (vit C versterkt het immuunsysteem)
  • zeezout (bomvol belangrijke mineralen)
  • zwarte peper (zorgt voor betere opname voedingsstoffen)
  • bouillonblokje (niet noodzakelijk)

Keukenbenodigdheden:

  • staafmixer of blender
  • soeppan

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool fijn en hussel door 2 el gesmolten kokosolie samen met wat peper en zout. Doe vervolgens de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze voor 20-25 minuten in de oven.
  2. Snipper ondertussen de knoflook en het uitje en snijd de zoete aardappel in blokjes. Verwarm 1 el kokosolie in een grote soeppan en bak hierin de knoflook en ui kort aan. Doe vervolgens 1 liter water, de zoete aardappel en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
  3. Haal  de goudbruine bloemkool uit de oven en voeg deze bij de soep samen met de kurkuma, cayenne en paprikapoeder. Je kan er voor kiezen om een deel van de bloemkool te gebruiken als garnering. Voeg dan niet alles toe!
  4. Test even of de zoete aardappel goed gaar is geworden en pureer vervolgens de soep met een staafmixer of blender. Voeg peper en zout naar eigen smaak toe. Je kan er eventueel voor kiezen om nog een bouillonblokje toe te voegen.
  5. Schenk de soep in een mooie kom en garneer met de overige geroosterde bloemkool en wat verse kruiden.

Geniet ervan tijdens de koude dagen!

TIP: Om van je soep een volledige verzadigende maaltijd te maken kan je er voor kiezen om er stukjes kip of kalkoen in te doen, maar ook feta smaakt heel goed bij deze bloemkoolsoep!

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen