Gezonde Chocoladetaart

Deze feestelijke en gezonde chocoladetaart is uitstekend om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Eén van de ingrediënten is zoete aardappel, wat de taart heerlijk smeuïg maakt en ook zorgt dat je minder suiker nodig hebt. Waarom niet nu al beginnen met die goede voornemens?! 😉 A Healthy Christmas!

Wat heb je nodig? (taart voor 8 personen) 

  • 2 zoete aardappelen – ong. 450 gram – (reguleert de bloedsuikerspiegel door lagere GI dan ‘normale’ aardappel)
  • 4 eieren – (eiwitten voor spieropbouw en een langer verzadigd gevoel)
  • 4 el kokosolie – (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
  • 6 el honing – (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
  • 6 el rauwe cacao – (rijk aan magnesium, werkt bloeddrukverlagend, goed voor zenuwstelsel)
  • 200 gram rijstmeel of boekweitmeel – (glutenvrij, rijk aan vezels voor een goede spijsvertering)
  • 1 tl vanillepoeder – (antibacteriële werking)
  • snufje zeezout – (bomvol belangrijke mineralen)
  • 1,5 tl wijnsteenbakpoeder – (natuurlijke bakpoeder)
  • 4 el kokosbloesemsuiker – (optioneel voor de zoetekauw)

Voor de topping:

  • 250 gram gemengd rood fruit – uit de vriezer – (rijk aan antioxidanten voor een mooie huid)
  • 1 blikje kokosmelk – min 2 uur in de koelkast – (laurinezuur voor een gezond cholesterolgehalte)
  • 1 el honing – (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
  • snufje vanillepoeder – (antibacteriële werking)
  • 4 el kokosrasp – (vezels voor een goede spijsvertering)

Keukenbenodigdheden:

  • middelgrote taartvorm ø 22 cm
  • kleine pan
  • mixer

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de over voor op 180 °C. Schil de aardappels, snijd deze in grove stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze goed afkoelen (eventueel met koud water).
  2. Pureer of mix zoete aardappel samen met de kokosolie, eieren en honing tot een gladde massa. Voeg hierna het meel, cacaopoeder, vanillepoeder, bakpoeder en een snufje zout (+ evt. kokosbloesemsuiker) toe en mix alles tot een mooi beslag.
  3. Doe het beslag in een ingevette (met roomboter of kokosolie) taartvorm. Bak de taart voor ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem daarna afkoelen.
  4. Pak het blikje kokosmelk uit de koelkast en schep vervolgens de dikke kokosroom uit het blik, maar laat het water onderin zitten. Voeg 1 el honing en een snufje vanillepoeder toe en klop luchtig met een mixer. Verdeel de kokosroom over de bovenkant van taart met daarop het rode fruit. Maak de taart extra feestelijk door er wat kokosrasp overheen te strooien.

Bij deze wil ik iedereen hele fijne feestdagen toewensen en een Happy & Healthy New Year!

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!

 

 

Zet nu de eerste stap naar meer balans en gezondheid in je leven!

Vul hieronder je naam & e-mailadres in en ontvang mijn gezonde boodschappenlijst.

Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top