Normaal gesproken zijn kokosmakronen suikerbommetjes en dus niet al te best voor je gezondheid. Deze kokosmakronen zijn echter suikervrij, eiwitrijk en bevatten ook nog eens veel vezels. Heel makkelijk zelf te maken met slechts 4 ingrediënten!
Wat heb je nodig? (voor 8-10 kokosmakronen):
- 3 eiwitten – (eiwitten voor een langer verzadigd gevoel en spieropbouw)
- 120 gram kokos- (vezels voor een goede spijsvertering)
- 50 ml honing – (antibacteriële werking)
- ½ tl vanillepoeder – van 1 stokje – (antibacteriële werking)
Keukenbenodigdheden:
- oven + bakplaat
- mixer of garde
- grote kom
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Splits voorzichtig de eieren en klop het eiwit met de honing en vanillepoeder tot een schuimige massa in een grote kom. Zorg dat de kom goed vetvrij is! Voeg eventueel een snufje zout toe.
- Strooi er vervolgens voorzichtig de kokosrasp bij en schep rustig om.
- Maak met een ijslepel of 2 lepels bolletjes van het kokosmengsel en druk deze daarna als hoopjes op de bakplaat.
- Bak de kokosmakronen voor ongeveer 15-20 minuten in de oven goudbruin. Houd je oven goed in de gaten, het kan soms heel snel gaan! De tijd kan per oven verschillen. Gaat het te snel zet de temperatuur eventueel iets lager.
Even laten afkoelen en smullen maar!
TIP! Bewaar de kokosmakronen tot 4 dagen in de koelkast. Zijn ze zacht geworden? Leg ze dan weer even kort in de oven.
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!