De mooie goudgele kleur in dit verwarmende drankje komt door het toevoegen van kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Kurkuma is één van de krachtigste specerijen voor een goede gezondheid. Het werkt onder andere ontstekingsremmend, is goed voor je immuunsysteem, bevordert een gezonde darmflora en de spijsvertering en werkt leverondersteunend. Wist je dat de opname van kurkuma wordt verbeterd door de toevoeging van zwarte peper?
Wat heb je nodig? (voor 2 kopjes golden milk)
- 500 ml plantaardige melk – bijv. amandel- rijst- en/of kokosmelk – (lactose-vrij)
- 2 cm geschilde verse geelwortel of 1 tl kurkumapoeder – (ontstekingsremmend, sterk immuunsysteem, bevordert een gezonde darmflora en de spijsvertering, leverondersteunend)
- 1 cm geschilde verse gember of ½ tl gemberpoeder – (rustgevend voor maag en darmen)
- ½ tl kaneelpoeder – (reguleert de bloedsuikerspiegel)
- ¼ tl kardemompoeder – (bevordert de spijsvertering)
- een snufje zwarte peper – (bevordert de opname van kurkuma en mineralen)
- optioneel: honing toevoegen naar smaak – (antibacteriële werking)
Keukenbenodigdheden:
- steelpan
- zeef
Hoe ga je te werk?
- Wanneer je verse geelwortel en kurkuma gebruikt, schil deze dan eerst om vervolgens in kleine stukjes te snijden.
- Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg alle kruiden toe. Laat het 5 minuten op laag vuur staan (niet koken) en roer af en toe door.
- Giet vervolgens de golden milk af door een zeef en verdeel over 2 kopjes. Wil je jouw golden milk iets zoeter? Voeg dan nog wat honing toe.
Enjoy!
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!