Voor deze groente lasagne heb ik in plaats van deegbladeren gebruik gemaakt van courgette en aubergine. Hierdoor wordt de lasagne een echt vitaminebommetje en is daarnaast veel beter te verteren. Een ideaal gerecht voor vegetariërs, maar ook als je een dagje geen zin hebt in vlees of vis. Een supergezond gerecht en vooral ook erg smaakvol!
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 1 aubergine (vezels voor een goede spijsvertering)
- 1 courgette (vit C voor een goed immuunsysteem)
- 2 teentjes knoflook (ontstekingsremmend)
- 1 rood uitje (tegen verkoudheid)
- 500 ml tomatensaus zonder toevoegingen (voor een gezonde bloeddruk)
- handje verse basilicum (goed voor de ogen)
- 1 el Italiaanse kruiden (immuunsysteem verhogend)
- 2 eieren (eiwitten voor langer verzadigd gevoel en voor spieropbouw)
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (weinig nodig om een lekkere smaak te geven)
- 50 gram zachte geitenkaas (over het algemeen beter te verteren voor de darmen dan kaas van koemelk)
- 1 el kokosolie om in te bakken (antibacterieel en ontstekingsremmend)
- snufje zeezout (bomvol belangrijke mineralen)
- snufje zwarte peper (verhoogt de opname van vitamines en mineralen)
Keukenbenodigdheden:
- ovenschaal
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine en de courgette in de lengte in dunne plakken. Grill de plakken aan beide kanten in een koekenpan en bestrooi ze met peper en zout.
- Snipper het uitje, hak de knoflookteentjes fijn en snijd de basilicum. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hier kort de knoflook en het uitje in aan. Voeg vervolgens de tomatensaus, de Italiaanse kruiden, en de basilicum toe en roer de saus goed door.
- Beleg de bodem van een ovenschaal eerst met een laagje aubergine, bestrijk vervolgens met de tomatensaus, vervolgens een laagje courgette en bestrijk dan weer met tomatensaus. Herhaal dit totdat je geen aubergine en courgette meer overhebt.
- Klop de 2 eieren en giet deze over de lasagneschotel. Strooi tenslotte de Parmezaanse kaas en kruimel de geitenkaas eroverheen. Zet de schotel voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP: Serveer de lasagne op een bedje van rucola. De nootachtige smaak past erg goed bij dit gerecht. Wanneer je een echte carnivoor bent kan je ook besluiten om nog gehakt aan dit gerecht toe te voegen.
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!