Groentechips

Groentechips ik hét gezonde tussendoortje. Je ziet het steeds vaker in de schappen van de supermarkt liggen, maar nog beter is het om het zelf te maken. Chips uit de supermarkt is meestal gebakken in zonnebloemolie en bevat daardoor veel geoxideerde vetten die schadelijk zijn voor je gezondheid. Zelfgemaakte groentechips is hier vrij van en en wellicht makkelijker te maken dan zou denken. Op deze manier wordt het helemaal eenvoudig om voldoende groente binnen te krijgen!

Wat heb je nodig?:

  • 1 zoete aardappel – (reguleert de bloedsuikerspiegel door lagere GI dan ‘normale’ aardappel)
  • 1 zwarte peen – (beta-caroteen voor goede ogen)
  • 1 pastinaak – (vit C voor een sterk immuunsysteem)
  • snufje zeezout – (boordevol belangrijke mineralen)
  • optioneel: paprikapoeder – (vit C voor een sterk immuunsysteem)

Keukenbenodigdheden:

  • oven + bakplaat

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de over voor op 180°C.
  2. Was de groente en maak deze goed droog. Snijd vervolgens alle groente in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mesje.
  3. Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plakjes niet te dicht op elkaar. Als de bakplaat vol is doe je hierna nog een shift. Bestrooi de groente met zeezout en eventueel wat paprikapoeder.
  4. Bak de plakjes voor 15 minuten in de oven en keer ze halverwege een keer om. Iedere oven is net weer even anders dus houd ze goed in de gaten! De groente moet lekker knapperig worden maar niet te donker.

Enjoy!

TIP! Deze groentechips is helemaal lekker met een dip van mayonaise en verse bieslook.

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid! 

Zet nu de eerste stap naar meer balans en gezondheid in je leven!

Vul hieronder je naam & e-mailadres in en ontvang mijn gezonde boodschappenlijst.

Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top