Havermoutpannenkoek met Appel en Kaneel

Deze havermoutpannenkoek is voedzaam en heerlijk als ontbijt! Ik ben gek op appel en kaneel en eet deze gezonde pannenkoek dan ook minimaal 1x in de week! Dit powerontbijt zorgt ervoor dat ik langer verzadigd blijf en de rest van de dag veel minder behoefte heb aan zoetigheid.

Wat heb je nodig? (voor 1 grote pannenkoek):

  • 40 gram havermout (vezels voor een goede spijsvertering)
  • 1 groot ei (eiwitten voor de spieropbouw en langer verzadigd gevoel)
  • snufje himalaya zout (bomvol mineralen)
  • 1 tl kaneel (stabiliseert de bloedsuikerspiegel, vermindert de zoetbehoefte)
  • 1 tl kokosolie (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
  • 1 kleine appel (vit C voor het immuunsysteem)

Hoe ga je te werk?

  1. Doe de havermout, ei, zout, kaneel en eventueel klein beetje water samen in een blender of mix het goed door met een mixer.
  2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en doe het beslag direct na het blenden/mixen in de pan. Sluit eventueel de pan af met een deksel of een groot bord, zodat het mengsel goed stolt.
  3. Draai vervolgens de pannenkoek om en beleg deze met de appel (eventueel weer deksel op de pan).
  4. Leg de pannenkoek met appel op een mooi bord en voeg eventueel nog wat extra zonnebloempitten/kokosschaafsel toe om het feest af te maken.

Eet smakelijk!

TIP! Maak in een keer meerdere pannenkoeken. Deze havermoutpannenkoeken zijn namelijk prima geschikt om in te vriezen. Altijd handig om mee te nemen naar je werk of voor onderweg.

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid! 

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen