Wat is er lekkerder dan een heerlijke kop warme chocolademelk? Inderdaad, niet veel. Helaas bevat de traditionele warme chocolademelk vaak relatief veel suiker. Daarom gebruik ik voor deze healthy variant kokos-rijstmelk, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Dit is een heerlijke zuivelvrije drank die van zichzelf al licht zoet smaakt. Ben je een liefhebber van Bounty? Dan moet je dit comfort-drankje zeker een keer proberen!
Wat heb je nodig? (voor 1 groot glas):
- 250 ml kokos-rijstmelk (lactosevrij waardoor beter te verteren voor de darmen dan koemelk)
- 1,5 el cacaopoeder (magnesium – werkt bloeddrukverlagend, goed voor zenuwstelsel)
- 1 tl honing (antibacterieel en ontstekingsremmend)
Kokos-slagroom (optioneel):
- 1 blikje kokosmelk – minimaal 2 uur in de koelkast (antibacterieel en ontstekingsremmend)
- 1 tl honing (antibacterieel en ontstekingsremmend)
- snufje vanille (anti-oxidanten voor een mooie huid)
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de kokos-rijstmelk in een pannetje, maat laat het net niet koken.
- Doe de cacaopoeder in een groot glas en giet de hete kokosdrank al roerend op de cacao.
- Roer hierna de honing door de chocolademelk.
- Voor de topping: Pak het blikje kokosmelk uit de koelkast. Schep vervolgens de dikke kokosroom uit het blik, maar laat het water onderin zitten. Voeg eventueel wat honing en vanille toe en klop luchtig met een garde of mixer. Doe een flinke eetlepel van de kokos-slagroom op de kokos chocolademelk.
Enjoy the cold days!
TIP! Het resterende kokoswater van de kokos-slagroom kan je later prima gebruiken voor bijvoorbeeld een smoothie met ananas en spinazie.
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!