Quinoa Sushi

Ben jij een echte sushi liefhebber? Probeer dan eens deze Quinoa Sushi. Quinoa bevat veel meer eiwitten, vitamines en vezels dan witte rijst, waardoor het er onder andere voor zorgt dat je sneller verzadigd bent. In de uitwerking van dit recept heb ik gekozen voor zalm als inhoud, maar uiteraard kan je ook kiezen voor andere varianten met bijvoorbeeld omelet of tonijn. Net wat jou lekker lijkt! 

Wat heb je nodig? (voor 2-3 personen):

  • 6 nori vellen – (jodium essentieel voor een goede schildklierwerking)
  • 300 gr quinoa – (vezels en eiwitten voor een langer verzadigd gevoel/ vit B voor een gezond zenuwstelsel)
  • 1 avocado – (vit E en gezonde onverzadigde vetten voor een mooie huid)
  • ½ komkommer – (vezels en water voor een goede spijsvertering)
  • 1 tl wasabi – (vermindert de aanmaak van vetten in het lichaam)
  • 1 el mayonaise – kies voor zelfgemaakte of suikervrije mayonaise!
  • 6 plakken gerookte zalm – (omega-3 vetten voor gezonde hart en vaten)

Keukenbenodigdheden:

  • rolmatje voor de sushi
  • kleine pan
  • koekenpan

Hoe ga je te werk?

  1. Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking vermeld staat en laat vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de komkommer eerst door de helft en vervolgens in dunne repen ter lengte van het nori vel. Snijd ook de avocado in dunne lange reepjes.
  3. Meng 1 el mayonaise met 1 tl wasabi en schep dit door de quinoa zodat deze wat meer aan elkaar blijft plakken.
  4. Leg het nori vel met de ruwe kant naar boven op het rolmatje. Verdeel éénzesde van de quinoa over het nori vel, maar zorg dat aan het uiteinde 3 cm vrij blijft als plakrand.
  5. Leg een plak gerookte zalm over de lengte van het norivel. Ik plaats van zalm kan je uiteraard ook tonijn of omelet gebruiken zoals op de foto. Leg de avocado en komkommer naast de zalm.
  6. Rol de sushi nu voorzichtig maar strak op met behulp van het rolmatje. Maak de bovenste rand een beetje nat met water en plak de rol dicht. Druk de rol goed aan en snijd deze in stukjes. Maak op dezelfde manier de andere 5 rollen.
  7. Serveer de quinoa sushi met sojasaus, wasabi en/of verse gember.

Enjoy!

TIP! Sushi kan je al prima een paar uur van te voren maken en in de koelkast bewaren. Beter is het om de rollen pas in stukjes te snijden als je deze uit de koelkast haalt.

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid! 

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen