Deze rode linzenpasta is hoog in vezels en eiwitten en ook nog eens glutenvrij! Heel fijn als je een liefhebber bent van pasta, maar niet teveel snelle koolhydraten wilt eten. Wist je dat deze pasta nu in de schappen van de AH te vinden is? De geroosterde broccoli geven het gerecht een krokantje en behoudt door de bereidingswijze veel vitamines en smaak.
Wat heb je nodig? (voor 2 personen):
- 150 gram rode linzenpasta – verkrijgbaar bij AH of Ekoplaza – (vezel- en eiwitrijk voor langer verzadigd gevoel)
- 200-250 gram biologische kipfilet – (rijk aan eiwitten voor langer verzadig gevoel)
- 1 broccoli – (rijk aan calcium voor sterke botten)
- 2 teentjes knoflook – (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
- 4 zongedroogde tomaatjes – (lycopeen voor gezonde hart- en bloedvaten)
- 1 kleine rode ui – (helpt tegen verkoudheid)
- 8 cherrytomaatjes – (lycopeen voor gezonde hart- en bloedvaten)
- 1 el basilicum pesto – (vit A goed voor de ogen)
- 1 tl paprikapoeder – (vit C voor een sterk immuunsysteem)
- snufje himalaya- of zeezout – (bomvol noodzakelijke mineralen voor een gezond zenuwstelsel)
- zwarte peper naar smaak – (bevordert de opname van mineralen)
- 1 el kokosolie om in te bakken – (werkt ontstekingsremmend en antibacterieel)
Keukenbenodigdheden:
- oven + bakplaat
- 1 wok
- 1 pan
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de roosjes met paprikapoeder en een klein beetje zout en zet vervolgens voor 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Snijd de knoflook, ui en zongedroogde tomaatjes fijn en de kipfilet in kleine blokjes.
- Bereid de linzenpasta volgens de verpakking. De linzenpasta van de AH is al in 6 minuten al dente (beetgaar).
- Verhit 1 el kokosolie in een wok en bak hier eerst kort de fijngesneden knoflook, ui en zongedroogde tomaatjes in aan. Voeg vervolgens de kipblokjes plus wat zout toe en wok tot deze gaar zijn. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in kwartjes.
- Giet de linzenpasta af en schep hier vervolgens 1 el basilicum pesto doorheen.
- Pak 2 diepe borden en verdeel daarover de pasta, kip, broccoli en cherrytomaatjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Buon appetito!
TIP! Heb je nog wat pasta over? Ideaal als lunch voor de volgende dag!