Snelle Gazpacho

Deze Spaanse koude soep is echt een bommetje aan vitamines. Supersnel en zo makkelijk! Zeker bij warm weer is het ideaal om dit frisse gerecht op tafel te zetten, maar in principe kan het het hele jaar door. Heb je een hoge bloeddruk? Regelmatig Gazpacho eten kan je bloeddruk helpen verlagen!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 5 grote rijpe tomaten (lycopeen voor gezonde hart- en bloedvaten)
  • 1 rode puntpaprika (vitamine C voor immuunsysteem)
  • ½ komkommer (silica voor een mooie huid)
  • 1 rood uitje (quercetine tegen ontstekingen)
  • 2 knoflookteentjes (antibacterieel en ontstekingsremmend)
  • 20 ml rode wijn azijn (werkt bloedzuiverend)
  • 2 el extra vierge olijfolie (vitamine E voor een mooie huid)
  • Himalaya- of zeezout (bomvol belangrijke mineralen)
  • zwarte peper (verbetert de opname van vitamines en mineralen)

Keukenbenodigdheden:

  • staafmixer of blender

Hoe ga je te werk?

  1. Pel het uitje en de knoflook en snipper/snijd deze fijn. Snijd de tomaten in partjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de komkommer in stukjes.
  2. Pureer de knoflook, ui, tomaat, paprika, komkommer, azijn en olijfolie in een blender of met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de gazpacho over in een kan, dek af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast. Serveer de soep in mooie glazen of kommen en garneer met een takje basilicum!

Hier haal je het hele jaar door de zomer mee in huis!

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen