Suikervrije Mango Custard

Deze Mango Custard is vrij van toegevoegde suikers, gluten en lactose en hierdoor een stuk gezonder maar ook veel beter te verteren voor je lichaam dan ”gewone” custard. Mocht je normaal gesproken last krijgen van je darmen na het eten van custard, zou ik je adviseren deze variant eens te proberen. Een makkelijk en lekker toetje met slechts 4 ingrediënten! 

Wat heb je nodig? (voor 2 personen):

 • 1 mango – ongeveer 300 gram vruchtvlees (rijk aan antioxidanten voor een mooie zachte huid)
 • 3 eidooiers – (vitaminebommetjes! Met name rijk aan vit B voor een gezond zenuwstelsel en eiwit voor langer verzadig gevoel. Eierdooiers dragen juist bij aan een gezond cholesterol!)
 • ¼ tl vanillepoeder – van ½ stokje – (antibacteriële werking)
 • snufje Himalaya- of zeezout – (bomvol belangrijke mineralen)

Keukenbenodigdheden:

 • steelpan of kleine pan
 • staafmixer of blender

Hoe ga je te werk?

 1. Snijd al het vruchtvlees van de mango in kleine stukjes. Leg eventueel een paar schijfjes mango apart ter garnering op het eind. Doe de stukjes mango in een steelpan.
 2. Splits de eieren en voeg het eigeel bij de mango. (Let op! Gooi de eiwitten niet weg, maar gebruik het bijvoorbeeld voor Gezonde Kokosmakronen.) Voeg ook het vanillepoeder en zout toe.
 3. Mix het geheel tot een egale massa met een staafmixer of blender.
 4. Zet de pan op het vuur. Houd de custard goed in de gaten en roer regelmatig door om klontjes te voorkomen. Zodra het begint te pruttelen zet je het vuur laag en laat je de custard 8 minuten zachtjes garen.
 5. Verdeel de custard over 2 lage glazen en garneer met de schijfjes mango. Je kan ervoor kiezen om de custard warm te eten of zet de glazen een paar uur in de koelkast als je de custard liever koud eet.

Enjoy!

TIP! De custard smaakt heerlijk met wat Homemade Granola en kokosijs!

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid! 

Zet nu de eerste stap naar meer balans en gezondheid in je leven!

Vul hieronder je naam & e-mailadres in en ontvang mijn gezonde boodschappenlijst.

Met mijn inschrijving geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top