Thaise Kalkoensalade

Als je net zo’n fan bent van de Thaise keuken als ik, zou ik je zeker aanraden om deze kalkoensalade eens te proberen. De specerijen in dit gerecht hebben allen hun eigen gezondheidsbevorderende effecten. Het grootste deel van de ingrediënten doe je gewoon in de oven, waardoor je dit gerecht stressfree kunt bereiden.

Wat heb je nodig? (salade voor 2 personen):

  • 300 gram kalkoenfilet (eiwitten voor verzadiging en spieropbouw)
  • 200 gram broccoli (reinigt de lever)
  • 200 gram bloemkool (ondersteunt het immuunsysteem)
  • 1 grote zoete aardappel (reguleert je bloedsuikerspiegel)
  • ½ tl cayennepeper (verhoogt de stofwisseling)
  • ½ tl kaneelpoeder (stabiliseert de bloedsuikerspiegel, vermindert de  zoetbehoefte)
  • 1 tl paprikapoeder (vit C voor het immuunsysteem)
  • 1 tl kerriepoeder (ontstekingsremmend)
  • 1 tl grove mosterd (ontstekingsremmende werking)
  • 3 el kokosolie (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
  • 2 teentjes knoflook (antibacteriële en ontstekingsremmende werking)
  • 3 cm gember wortel  (rustgevend voor maag- en darmen)
  • 1 takje koriander – fijngesneden (ontgiftende werking)

Dressing (alle ingrediënten door elkaar mengen):

  • 1 tl sesamolie (vit E voor mooie huid)
  • 2 el notenpasta (vit E voor mooie huid)
  • 2 el kokosmelk (antibacterieel en ontstekingsremmende werking)
  • 2 el limoensap (vit C voor het immuunsysteem)
  • snufje himalaya- of zeezout (bomvol belangrijke mineralen)

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Was de bloemkool en broccoli, maak goed droog en snijd beide vervolgens in roosjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes van ± 2 bij 2 cm. Leg de zoete aardappel, bloemkool en broccoli roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met wat cayennepeper en zout. Rooster de groente en zoete aardappel ± 25 minuten tot ze knapperig zijn. Hussel halverwege alles even door elkaar.
  2. Meng ondertussen voor de kalkoenmarinade het kaneelpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, mosterd en 2 eetlepels kokosolie in een kom.
  3. Snijd de kalkoenfilet in lange reepjes, wentel deze door de marinade en laat minimaal 15 minuten intrekken. Maak vervolgens de dressing en zet deze aan de kant.
  4. Snijd hierna de knoflook en gember fijn. Verhit 1 el kokosolie in eek wokpan en bak daar de knoflook en gember samen met de gemarineerde kalkoenreepjes in gaar.
  5. Verdeel de geroosterde groente en zoete aardappel over 2 diepe borden en leg vervolgens de kalkoenreepjes hier bovenop.
  6. Schenk tot slot de Thaise dressing over de salade en garneer met wat fijngehakte koriander.

Eet smakelijk! Laat je me weten hoe het je smaakt?

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid! 

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen