Tropische Pannenkoekreepjes

Dit Tropische ontbijt draagt bij aan een mooie zachte huid. Nu het zonnetje zich weer vaker laat zien stijgt niet alleen m’n vitamine D maar ook mijn behoefte naar tropische vruchten. De pannenkoekreepjes zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft, wat op termijn kan bijdragen aan gewichtsverlies. Handig als je net die paar kilootjes teveel kwijt wilt raken!

Wat heb je nodig? (voor 1 portie)

  • 150 ml kokos-rijstmelk (koemelk- en lactosevrij)
  • 1 el chiazaden (plantaardige bron van omega 3, werkt ontstekingsremmend)
  • 1 ei (eiwitten voor spieropbouw en langer verzadigd gevoel)
  • 30 gram boekweit- rijst- of amandelmeel (vezels voor een goede spijsvertering)
  • 1 tl kaneel (stabiliseert de bloedsuikerspiegel en vermindert de zoetbehoefte)
  • snufje himalayazout (bomvol belangrijke mineralen)
  • 1 tl kokosolie (ontstekingsremmende en antibacteriele werking)
  • ¼ mango (glutaminezuur voor een goed geheugen, voor een mooie huid)
  • pitjes van ¼ granaatappel (anti-oxidanten voor een mooie huid)
  • 2 el kokosschaafsel (vezels voor een goede spijsvertering)

Keukenbenodigdheden:

  • koekenpan
  • blender of mixer

Hoe ga je te werk?

  1. Doe 100 ml van de kokos-rijstmelk in een kommetjes samen met de chiazaden. Roer het even door en zet het vervolgens aan de kant.
  2. Maak een beslag van het meel, ei, 50 ml kokos- rijstmelk, kaneel en zout door alle ingrediënten goed te mixen of in een blender te doen. Verhit 1 tl kokosolie in een koekenpan en doe het beslag direct na het blenden/mixen in de pan. Draai na een paar minuten de pannenkoek om en bak de andere kant bruin. Draai het vuur uit en laat de pannenkoek iets afkoelen.
  3. Schil de mango, snijd deze in blokjes en haal de pitjes uit de granaatappel.
  4. Snijd de pannenkoek in reepjes. Pak een diep bord en schep hierin de reepjes pannenkoek samen met de mango en granaatappelpitjes.
  5. Schenk vervolgens de kokos- rijstmelk met chiazaden erover heen en besprenkel met de kokosrasp.

Eet smakelijk!

TIP! Maak meerdere pannenkoeken in een keer. Deze kan je tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Zo kan je altijd een pannenkoek pakken als je eens wat minder tijd hebt. Combineer dit met wat fruit en klaar is je ontbijt!

Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!

 

Karlijn Hoebe

ORTHOMOLECULAIR THERAPEUT & TRANSFORMATIE COACH ☆ Begeleidt en inspireert vrouwen om fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen