O
Nog geen idee wat je gaat maken voor de paasbrunch? Met deze zalm omelet wraps zet je snel iets lekkers én gezonds op tafel. Eieren horen echt bij Pasen en zorgen er daarbij ook voor dat je langer verzadigd blijft. Handig om de hoeveelheid chocolade-paaseitjes te beperken 😉
Wat heb je nodig? (voor 2 wraps)
- 4 eieren (eiwitten voor een langer verzadigd gevoel)
- handje verse bieslook (werkt vochtafdrijvend)
- ½ avocado (vit E voor een mooie huid)
- 1 tl citroen- of limoensap (vit C voor een sterk immuunsysteem)
- 100 gram gerookte zalm (omega 3 werkt ontstekingsremmend)
- 50 gram veldsla (vezels voor een goede spijsvertering)
- snufje zout (zeezout of himalayazout zit bomvol belangrijke mineralen)
- snufje zwarte peper (verbetert de opname van vitamines en mineralen)
- 1 tl kokosolie om in te bakken (ontstekingsremmende en antibacteriële werking)
Keukenbenodigdheden:
- koekenpan
Hoe ga je te werk?
- Klop de eieren luchtig samen met de verse bieslook en wat zout en peper. Verwarm ondertussen in een koekenpan een klein beetje kokosolie.
- Doe de helft van het eimengsel in de pan en bak de omelet aan beide kanten bruin. Laat deze afkoelen en bak een tweede omelet met de andere helft van het eimengsel.
- Prak de avocado fijn met een vork en voeg hier het citroen- of limoensap aan toe met wat peper en zout.
- Bestrijk de afgekoelde omeletten met de geprakte avocado en leg hier vervolgens de zalm en tot slot de veldsla op.
- Rol de wraps voorzichtig op en zet eventueel vast met een (saté)prikker.
Vrolijk Pasen!
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid!