Of het nou lekker weer is of niet, deze fruitsalade met munt en kokos-chia-topping geeft je sowieso een zomers gevoel! In deze tijd van het jaar is er een overvloed aan fruit te vinden en daar dienen we dan ook volop gebruik van te maken. In dit recept heb ik gekozen voor een aantal heerlijk tropische vruchten met ieder zijn eigen gezondheidsbevorderende eigenschappen. Kortom, een smaakvol en gezond ontbijtje of tussendoortje!
Wat heb je nodig? (voor 1 grote kom)
Kokos-Chia-Topping:
- 2 eetlepels chiazaad – (plantaardige bron van omega 3 voor gezonde hart- en bloedvaten)
- 150 ml kokos-rijstmelk – (koemelk en lactosevrij)
- snufje vanillepoeder – (antibacteriële werking)
Fruitsalade:
- 1 banaan – (kalium en magnesium voor een gezonde bloeddruk)
- 1/2 mango – (rijk aan antioxidanten voor een mooie zachte huid)
- 1/2 ananas – (bromelaïne = spijsverteringsenzym; bevordert een gezonde spijsvertering)
- 1 handje verse munt – (helpt tegen misselijkheid)
Hoe ga je te werk?
- Schenk de kokos-rijstmelk in een kom en voeg hier het chiazaad en een snufje vanillepoeder aan toe. Roer het goed door elkaar. Bedek de kom met huishoudfolie en zet het voor minimaal 3 uur (of een nachtje) in de koelkast. De zaadjes kunnen nu openbreken en een geleiachtige substantie vormen.
- Snijd het vruchtvlees van de banaan, mango en ananas in kleine stukjes en doe deze in een kom. Was de muntblaadjes, hak deze fijn en schep dit door het fruit.
- Haal de kokos-chi-topping uit de koelkast en schenk dit over de fruitsalade.
Geniet ervan!
TIP: Je kan er eventueel voor kiezen om er nog een extra handje noten aan toe te voegen, voor een langer verzadigd gevoel.
—
Vind je dit recept leuk? Ik heb een gratis gezonde boodschappenlijst opgesteld die je hieronder gratis kan downloaden. Zo kan je iedere keer als jij boodschappen doet keuzes maken die bijdragen aan jouw gezondheid en energie!